Frokstbar med blåbær og vaniljesmak; proteinrik og sukkerfri

10. august 2015 | Frokost

Disse frokostbarene er ikke akkurat tradisjonell, norsk frokost, men guri så praktiske, smakfulle og næringsrike!

En enkelt inneholder proteiner, langsomme karbohydrater og sunt fett nok til å holde deg god og mett frem til lunsj.

Dessuten er de Vilde-godkjent, noe som betyr at her har du et praktisk mellommåltid til aktive barn, litt ekstra snacks til matboksen eller rett og slett bare noe å kose seg med i hverdagen!

Oppskriften gir ni barer og de holder seg en uke i kjøleskapet!




Til baren trenger du:

5 dl havregryn (evt glutenfri)

2 bananer

2 dl hakkede mandler

1 ss raps olje (eller annen olje)

1 1/2 ts kanel

1 knipe salt

1 knipe vaniljepuver (kan sløyfes)

60 g vanilje proteinpulver (kan sløyfes)

 

Til topping trenger du:

2 dl bær

1 dl havregryn

1 dl hakkede mandler

1 dl gresskarfrø

1/2 dl melk (eller annen væske)

1/2 ts kanel

 

Slik gjør du:

Bland alle ingrediensene til baren og mos til en glatt seig masse med stavmikser, kjøkkenmaskin eller bleder.

Dette kan ta litt tid.

Smør massen utover et bakepapir. Ca 15 * 15 cm

Stekes på 200 grader i 10 minutter.

 

Rør så sammen toppingen og fordel dette over baren. Trykk det litt ned.

Stek videre i 15 nye minutter.

Ferdig <3



Anbefales å prøve. 

 

 


10. august 2015 | Frokost

Kommentarer (15)

  1. De skal jeg definitivt prøve, har ofte travle morgener her i huset, så tenker at disse er perfekte da.. Hvor mange porsjoner blir det, sånn ca. av denne oppskriften?

  2. Anonym: jeg har ikke regnet ut det på disse ennå, men vil tro rundt 250-300. Men man blir VELDIG mett av en!

Comments are closed.