Frokost cookies med smak av gulrotkake

3. mars 2016 | Frokost

 

 

Her i huset elsker vi frokost cookies. Jeg spiser dem sjeldent til frokost, men Vilde og Daniel får dem stadig servert, sammen med en smoothie, på vei ut døren. Jeg bruker dem mest som mellommåltid, før trening eller når jeg trenger sunn mat på farten.

Cookiene i seg selv er ikke et komplett måltid, så pass på å få i deg ekstra proteiner enten fra en en yoghurt eller en proteinsmoothie. Du skal få oppskrift på både cookiene og smoothien i dag.

 

Til 10 store cookies:

2 dl valgfritt, grov mel. Jeg brukte Rug

2 dl lettkokte havregryn

1 ts bakepulver

1 ts kanel

1/2 ts ingefær

1 dl sukrin gold

1/2 dl hakkede nøtter

1/2 dl kokosmasse

1 stor gulrot ca. 2 dl

1 egg + 1 eggehvte

4 ss smaksnøytral olje. Jeg brukte raps

 

Slik gjør du:

Bland alt det tørre. Rør inn gulrøttene.

Bland egg og olje. Miks så sammen det våte og det tørre. Kna det godt sammen med hendene.

Del deigen i 8-10 deler. Kna først deigen til runde kuler. Trykk disse til runde, flate cookies. Mine er ca 1 cm tykke.

Stekes på 190 grader i 20 minutter.

 

 

Oppbevares i luft tett boks.

 

Proteinrik smoothie lager du av:

3 dl frosne bær eller frukt.

1 egg

1 dl melk

Ønsker væske og søtning

 

 

Stort smil

Desiree

 

 

 

 

Notater:


#oppskrift


#cookies


#frokost


#matpakketips


#sutensukker


#sukkerfri


#gulrotkake


#gulrotkakecookies


3. mars 2016 | Frokost

Kommentarer (44)

  1. Nam, disse så veldig gode ut! Må testes 🙂 Hvor mye gulerøtter skal det være i oppskriften?

  2. ååh nam disse så utrolig gode ut 😀 ha en fin dag. takk for oppskrift 😀

  3. Hei 🙂 Dette så veldig godt ut! Men jeg har et urelatert spørsmål. Den ekstra E’en på slutten av desireeandersen, er det en spesiell mening bak den? (Jeg tenker da siden focus skrives uten «E») Eller var det bare for at fitfocus var i bruk eller noe lignende?

  4. Disse skal jeg lage. Tror du jeg må kjøpe lettkokte, eller funker det like bra med store havregryn? 🙂

  5. Laget disse nå ikveld og de er virkelig kjempegode! Tusen takk for oppskrift! Hadde ikke ingefær, så brukte kardemomme (det lukter litt jul i huset nå 🙂 men det funket fint det. Har dog ett spm om konsistensen, skal de være litt sprø? Mine ble myke, men gode 🙂

  6. Hei, jeg har nettopp begynt å følge deg og er så glad for det!Men jeg har en utfordring ifht maten; vi har en i familien som er dødelig allergisk mot nøtter av alle slag. Det er så ille at vi ikke har det i huset . Men i mange oppskrifter er det nøtter og nøttemel / kokosmel – har du noen fordlag til hva jeg kan erstatte dette med? Mvh Anita

  7. Hei! Kan man bruke brunt sukker, eller vanlig sukrin i steden for sukrin gold?Hadde ikke det hjemme…

  8. mari: Sukrin er ikke kunstig 🙂 Det tas ikke opp i tarmen og er en naturlig sukkerart du finner i mye frukt. Ville undersøkt akkurat sukrin og stevia i forhold til allergiren 🙂

  9. Mmmmm! Disse ser digg ut. Gleder meg til å prøve. Kan man bruke havremel eller bokhvetemel istedenfor grovt mel?

  10. Hei, tips til hva man kan erstatte gulrot med i alle oppskriftene dine. Krysser mot bjørkeallergi og nå som bjørka snart blomstrer blir matallergien mot gulrot forsterket også

  11. Disse er så gode! Har laget igjen idag, og tok doobel oppskrift denne gangen 🙂

  12. Den smoothien,,,, er det rått egg ? Kjenner jeg har litt problemer med den…

  13. Hei! Nettopp bakt og disse var helt toppen! Vil gurkemeie kunne være en erstatter for kanel (smaksmessig)?

  14. Mine ble veldig tørre, hva gjorde jeg feil? De var veldig gode bortsett fra at de var veldig tørr..

  15. Hvilken tørket frukt passer godt sammen med smakene i denne? kan man bruke rosiner?

  16. Har glutenintoleranse, fungerer det med havre/kokosmel i stedefor rug? Kan jeg forresten bruke cocosa i stedefor rapsolje? Er veldig glad i kokos 😉

Comments are closed.