Her i huset elsker vi frokost cookies. Jeg spiser dem sjeldent til frokost, men Vilde og Daniel får dem stadig servert, sammen med en smoothie, på vei ut døren. Jeg bruker dem mest som mellommåltid, før trening eller når jeg trenger sunn mat på farten.
Cookiene i seg selv er ikke et komplett måltid, så pass på å få i deg ekstra proteiner enten fra en en yoghurt eller en proteinsmoothie. Du skal få oppskrift på både cookiene og smoothien i dag.
Til 10 store cookies:
2 dl valgfritt, grov mel. Jeg brukte Rug
2 dl lettkokte havregryn
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1/2 ts ingefær
1 dl sukrin gold
1/2 dl hakkede nøtter
1/2 dl kokosmasse
1 stor gulrot ca. 2 dl
1 egg + 1 eggehvte
4 ss smaksnøytral olje. Jeg brukte raps
Slik gjør du:
Bland alt det tørre. Rør inn gulrøttene.
Bland egg og olje. Miks så sammen det våte og det tørre. Kna det godt sammen med hendene.
Del deigen i 8-10 deler. Kna først deigen til runde kuler. Trykk disse til runde, flate cookies. Mine er ca 1 cm tykke.
Stekes på 190 grader i 20 minutter.
Oppbevares i luft tett boks.
Proteinrik smoothie lager du av:
3 dl frosne bær eller frukt.
1 egg
1 dl melk
Ønsker væske og søtning
Stort smil
Desiree
Notater:
#oppskrift
#cookies
#frokost
#matpakketips
#sutensukker
#sukkerfri
#gulrotkake
#gulrotkakecookies
Comments are closed.