Mandag er alltid «bakedag» hos oss. Ikke at vi alltid baker, men vi lager noe ekstra vi kan kose oss med på kveldene eller noe spennende til matboksen. I dag falt altså valget på granola.
Granola brukes hovedsaklig til frokost eller som snacks. En populær rett fra Nord – Amerika som hovedsaklig består av havregryn, nøtter, honning og tørket frukt. Her har dere vår litt sunnere vri på det!
🙂
Du trenger:
– 3 dl havregyn
– 4 dl valgfri nøtter og frø
Jeg har brukt paranøtter, walnøtter, hasselnøtter, mandler og pekannøtter.
Grovhakk og bland sammen
Du trenger:
– 3 dl eplejuice
– 3 ss yacoon sirup
(du kan bruke honning)
– 1 ss cocosa
(du kan bruke smør)
– 1 klype grovt salt.
Kok dette opp og bland i det tørre.
Du får nå en litt seig masse som du brer utover et stekebrett.
Setter i ovnen på 150 grader i 40 min.
Vend det hele hvert 10min så det stekes jevnt.
La det hele avkjøles før du blander i det du ønsker av tørket frukt og bær:)
Våre favoritter er:
– godjibær
– tranebær
– aprikoser
– kakaonips
Nytes med vanilje yoghurt, gresk yoghurt og friske bær!
Mums!
Nå mistenker jeg at noen er i ferd med å skumlegge bade <3 hun skulle nemlig «vask vaske henna» for 20 minutter siden!
Comments are closed.