Crispy sjokoladekubber med karamell; fri for sukker

23. november 2016 | Jul
/skrevet i samarbeid med Friggs/

En av de mest populære oppskriftene her på bloggen er mine søte og sunne Smash. Disse lages med maiskaker, og da er det så klart ekstra gøy å få gjøre et samarbeid med nettopp Friggs Maiskaker. 

Noen ganger tar vi en «fitness vri» og spiser dem som påfyll etter hardere treningsøkter, men oftest blir de brukt til å lage sunne søtsaker som disse!

Det er latterlig enkelt, og vanvittig godt!


Du trenger:

4 Friggs maiskaker med chiafrø og havsalt

100 gram 86 % sjokolade

2 dl fløte, soyafløte eller vikingmelk

20 gram smør

4 ss fiber sirup gold


Trinn 1:

  1. Knus maiskakene
  2. Smelt sjokoladen over vannbad og rør inn maiskakene
  3. Ha over i en brødform kledd med bakepapir og sett til siden.


Trinn 2:

  1. Ha fløte, smør og fiber sirup over i en kjele
  2. Kok på medium varme, under omrøring i 30 minutter.
  3. Hell karamellen over bunn og sett til avkjøling i kjøleskapet.

TIPS: Denne prosessen kan gjøres i micro, men jeg har ikke prøvd det selv. Full guffe i 10 minutter.


Trinn 3:

Hell karamellen over sjokoladen og sett til avkjøling

Perfekt til førjulstiden!

Maiskakene finner du i de fleste dagligvarebutikker.

Hva bruker du maiskaker til?


Stort Smil


Desiree

23. november 2016 | Jul

Comments are closed.