/inneholder sponset produkt/
Hovedrolleinnhaveren i dette innlegget skulle egentlig være karamelltoppingen, men banankaken gjør absolutt ingen dårlig figur den heller! Skikkelig saftig, og akkuart passe søt!
Til kaka:
4 modne bananer
2 egg
3 ss gresk yoghurt med vaniljesmak
0,5 dl sukrin gold
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 knipe salt
Til karamelltoppingen:
6 store dadler
1 dl lettkokte havregryn
Litt kokende vann
1 ss grovt salt
Slik gjør du:
Mos banane, og vips dem sammen med egg og yoghurt. Tilsett så alt det tørre.
Stekes i en brødform på 175 grader i totalt 60 minutter, men du skal ta på toppingen de siste 15 minuttene av steketiden.
Slik lager du toppingen.
Ta stenene ut av dalene. Dekk så dadlene med varmt vann – akkurat!
La dette stå i 5-10 minutter.
Mos så dadlene til syltetøy konssistens. Hvis dadlene er litt harde kan det være du må tilsette mer varmt vann.
Rør inn havregrynene.
Spre toppingen over kaken, strø over grovt salt og stek ferdig.
Servert med litt creme fraise <3
På tampen av dagen vil jeg gjerne dele ut en liten rabattkode til dere.
X-life
gir i dag 20% avslag på kjøp frem til midnatt ved bruk av koden
BLOGG20
Dere som leser bloggen min vet at her finner dere mye av mitt favoritt treningstøy og de viktigste ingrediensene i kjøkenskapene mine! Verdt en titt!
Stort Smil
Desiree
Notater:
#sukkerfri
#kake
#sukkerfrikake
#bakst
#sunnbakst
#sunnkake
#supersunn
#oppskrift
#kakeoppskrifter
#banankake
#karamellfyll
#raw
#rawfood
#sunkost
#helsekost
#bakutensukker
Hei! Denne såg kjempe god ut, tenkte å prøve den til helgen 🙂 Men lurer på om du har noen anelse på næringsinnholdet? som kalorier osv.
iselin: nei 🙂
Hei.Har ikke dadler på butikken, kan jeg brukene annet isteden ?
Linda: nja… Vil ikke smake det samme, men du kan bruke annen tørket frukt 🙂