150 kaloriers POWERmuffins

16. februar 2016 | Frokost

Vanligvis så liker jeg ikke å snakke om kalorier, men av og til synes jeg det er greit å dra frem nettopp for å vise hvor lite det faktisk er å bekymre seg for!

Spiser man et næringsrikt og balansert kosthold, basert på mye frukt og grønt, rene proteinkilder, grovt korn og sunt fett vil jeg 
nesten 

si at det er umulig å få seg for mange – helgekosen inkludert!

Denne muffinsen lagde jeg i utgangspunktet som en sunn Grab´n go frokost, men  her snakker vi en muffins med stort potensiale både til Vildes matboks og som litt kveldskos til oss voksne i huset. Selv etter en natt på kjøkkenbenken er den kjempe saftig og som en ekstra bonus er den bakt uten helsekostprodukter. 



Til 6 stykker trenger du:

2 dl havre mel eller annet fullkronsmel

1 dl lettkokte havregryn

1 ts bakepulver

1/4 ts salt

2 dl gresk yoghurt med vaniljesmak

1 moden banan eller 4 ss sukrin/sukrin gold

1 egg

2 ss smeltet smør eller olje

8 dråper vanilje essens (kan sløyfes)

1 dl frosne blåbær

 

Slik gjør du:

Bland sammen alt det tørre.

Mos så egg, banan og yoghurt til en glatt masse med blender eller stavmikser. Miks det tørre og det våte til en røre. Tilslutt rører du inn blåbærene. Fordel røren i 6 muffinsformer.

Stekes på 180 grader i 20-25 minutter

Jeg vet jeg har flere følgere med diabetes der ute også, derfor tar jeg med karbohydratinnholdet i disse.  Lager du dem med banan havner du på 22g per muffins, trekker du fra bananen så blir det 19g, men husk at dette er langsomme karbohydrater.

 

Stort Smil

Desiree

 

 

 

Notater:


#oppskrift


#frokostmuffins


#blåbærmuffins


#muffins


#utensukker


#diamat


#barnemat


#matpakketips


#supersunn


#familiemat


#sukkerfri

 

 


16. februar 2016 | Frokost

Kommentarer (30)

  1. Disse må jeg bare lage en dag! Vil nok være kjekk å ha som rescue om søtsuget melder seg 🙂

  2. Hvor mye veier hver muffins når du lager 6? Mine ble ikke gjennomstekte på 30 min, så lurte på om jeg lager dem for store. Men gode på smak, så vil fortsette å lage!

  3. Marte: vanlig muffinsbrett. Veier dem ikke… Men de er veldig fuktige altså 🙂 pga yoghurt og havregyn.

  4. Tror du disse vil bli gode med frosne bringebær istedet for blåbær? da det er det som ligger i fryseren?

  5. Muffinsene alene er vel ikke et fullverdig frokostmåltid? Passer sammen med en frukt eller noe?

  6. Hva kan man evt. bytte gresk youghurt ut med? Mager vaniljekesam, eller blir det for tynt?

  7. marie edholm andresen: Jo, men om du vil ha noe mer vil jeg anbefale en yoghurt 🙂

  8. Hei. Det står gresk yoghurt i oppskriften, kan en bruke yoghurt naturell el kesam mager/vanlig el tyrkisk yoghurt uten at kalorimengden endres mye? Hva er egentlig forskjellen på de ulike yoghurt typene? Jg brukte mager kesam da jg ikke hadde annet i kjøleskapet. Funket bra 🙂 saftige og gode!

  9. Har du forslag til hva en kan bytte ut frosne bær med? Frukt i biter? Revet gulrot?

  10. Disse er kjempegode! Har laget de mange ganger allerede. Smaker godt uten banan også (med sukrin gold). Samboeren elsker de 🙂 Fort gjort å lage en porsjon og man får nystekte muffins til kaffen – nam-nam.

Comments are closed.