Vanligvis så liker jeg ikke å snakke om kalorier, men av og til synes jeg det er greit å dra frem nettopp for å vise hvor lite det faktisk er å bekymre seg for!
Spiser man et næringsrikt og balansert kosthold, basert på mye frukt og grønt, rene proteinkilder, grovt korn og sunt fett vil jeg
nesten
si at det er umulig å få seg for mange – helgekosen inkludert!
Denne muffinsen lagde jeg i utgangspunktet som en sunn Grab´n go frokost, men her snakker vi en muffins med stort potensiale både til Vildes matboks og som litt kveldskos til oss voksne i huset. Selv etter en natt på kjøkkenbenken er den kjempe saftig og som en ekstra bonus er den bakt uten helsekostprodukter.
Til 6 stykker trenger du:
2 dl havre mel eller annet fullkronsmel
1 dl lettkokte havregryn
1 ts bakepulver
1/4 ts salt
2 dl gresk yoghurt med vaniljesmak
1 moden banan eller 4 ss sukrin/sukrin gold
1 egg
2 ss smeltet smør eller olje
8 dråper vanilje essens (kan sløyfes)
1 dl frosne blåbær
Slik gjør du:
Bland sammen alt det tørre.
Mos så egg, banan og yoghurt til en glatt masse med blender eller stavmikser. Miks det tørre og det våte til en røre. Tilslutt rører du inn blåbærene. Fordel røren i 6 muffinsformer.
Stekes på 180 grader i 20-25 minutter
Jeg vet jeg har flere følgere med diabetes der ute også, derfor tar jeg med karbohydratinnholdet i disse. Lager du dem med banan havner du på 22g per muffins, trekker du fra bananen så blir det 19g, men husk at dette er langsomme karbohydrater.
Stort Smil
Desiree
Notater:
#oppskrift
#frokostmuffins
#blåbærmuffins
#muffins
#utensukker
#diamat
#barnemat
#matpakketips
#supersunn
#familiemat
#sukkerfri
Comments are closed.